
Pierwsza stacja własna Moya w Warszawie
20. kwietnia swoją działalność rozpoczęła pierwsza stacja własna Moya w Warszawie, należąca do operatora liczącej już 140 placówek, ogólnopolskiej sieci stacji paliw - firmy Anwim.
Stacja zlokalizowana na warszawskich Odolanach to obiekt, który przeszedł całkowitą modernizację i został dostosowany do najwyższych standardów, jakie mogą oferować tego typu placówki. Za projekt modernizacji stacji odpowiada biuro projektowe Kaniewski Design, wyspecjalizowane m.in. w projektach z obszaru wzornictwa przemysłowego, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego tematu motoryzacji. Wnętrze podzielone zostało na dwie strefy – sklep typu convenience oraz sprzyjającą relaksowi i konsumpcji strefę gastronomiczną. Sklep oraz strefa gastronomiczna zostały zaprojektowane z uwzględnieniem specyfiki miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. W zależności od potrzeby można zrobić tam szybkie zakupy lub odpocząć i zjeść w komfortowych warunkach, czy skorzystać z ogólnodostępnej sieci WiFi. Stacja jest przyjazna dzieciom – w strefie gastronomicznej znajduje się kącik zabaw z atrakcjami dla najmłodszych, a toaleta wyposażona jest w przewijak. Dodatkowo w letnie dni klienci mogą odpocząć na tarasie z zielenią, znajdującym się przy stacji.
Otwarcie warszawskiej stacji to również premiera nowej, bogatszej oferty gastronomicznej. Oprócz przekąsek dostępnych w standardowym menu Caffe MOYA, placówka przy ul. Ordona będzie serwowała wypiekaną na miejscu pizzę w 8 różnych wariantach oraz świeżo wyciskane soki z cytrusów. Ofertę uzupełniają wiosenne nowości Caffe MOYA: zapiekanki korzenne, orzeźwiające lemoniady, a także smoothies, czyli koktajle ze świeżych owoców i warzyw, będą dostępne w wariantach owocowych i owocowo-warzywnych, wszystkie w wygodnych butelkach, by można było zabrać je ze sobą w dalszą drogę. Zapiekanki korzenne na zakwasie dostępne są w trzech wariantach: z szynką, kurczakiem oraz serem i pieczarkami.
„Na przestrzeni ostatniego roku bardzo mocno pracowaliśmy nad koncepcją sklepów na stacjach MOYA. Wiemy, że nowoczesna stacja musi zapewnić zarówno produkty pierwszej potrzeby, jak i dobrą gastronomię. Chcemy, aby stacje MOYA były miejscem, w którym klient zatankuje swoje auto, zrobi zakupy, ale również chętnie usiądzie w strefie bistro, skosztuje wysokiej jakości produktów i odpocznie. Nowa stacja przy ul. Ordona to najnowsza odsłona naszej idei tworzenia nowoczesnych i przyjaznych placówek tego typu, a Pizza & Caffe MOYA to ukłon w stronę klientów, którzy cenią świeże produkty i smak prawdziwej pizzy.” – mówi Monika Ostaszewska, Kierownik Działu Marketingu i Reklamy MOYA.
Warszawska stacja prowadzi sprzedaż wszystkich rodzajów paliwa (Pb 95, Pb 98, ON, ON MOYA Power oraz LPG). Czynna jest całodobowo. Na jej terenie kierowcy mogą skorzystać z kompresora i odkurzacza.
Po włączeniu nowej stacji do sieci MOYA liczba obiektów będących w posiadaniu spółki Anwim S.A. w Polsce wzrosła do 21. W samym województwie mazowieckim pod marką MOYA funkcjonuje obecnie 19 stacji.
Najnowsze
-
Tłusty obiad i piwo? Polak pije, jedzie i ryzykuje. Szokujące dane o polskich kierowcach!
65% Polaków decyduje się prowadzić po alkoholu, wierząc w mity o "trzeźwieniu". Tłusty obiad, godzina czekania - czy to wystarczy? -
Tranzyt przez Warszawę to koszmar? Nowy wariant trasy S7 dzieli mieszkańców i kierowców!
-
Jeździłyśmy Alpine A290. To początek nowego rozdziału
-
Jelcz walczy z niemieckimi producentami: kto wygra wyścig o kontrakty NATO? Prawda o miliardowych inwestycjach
-
Chery TIGGO 7 vs europejska konkurencja: czy niska cena wystarczy, by pokonać Skodę, Volkswagena i Hyundaia? Prawda o technologii, bezpieczeństwie i ryzyku zakupu
Zostaw komentarz: